دسته
سايت سمبكالاه
سمبكالاه اردبيل1
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 29965
تعداد نوشته ها : 17
تعداد نظرات : 4
Rss
طراح قالب
GraphistThem263

علل كار در شرايط طبيعي و محيطها باز 

 

علت بيان اين مطلب جواب دادن به سوالات برخي افراد است كه  "چرا سمبكالاه‌كارها در بيرون از سالن و محيطهاي باز تمرين ميكنند؟"  و عده‌اي نيز با تفكر اشتباه علت و علل غير معقول براي اين كارها بيان ميدارند و هدف از بين بردن اين افكار است.
شرايط باز و محيط آزاد چند ويژگي براي تمرين ورزش رمي دارد كه در زير به بيان آنها خواهم پرداخت.  

 

يك رزميكار خوب كسي است كه در تمام شرايط آماده رزم باشد و با يك تغيير كوچك در محيط از تواناييهايش كاسته نشود.

يك رزميكار خوب كسي است كه در شرايط سخت محيطي (هواي سرد يا گرم، بارش برف يا باران، وزيدن باد و طوفان و...) بتواند از تمام توانش در رزم استفاده كند.

رزم به معناي جنگ است و حقيقتش تاكنون هيچ جنگ واقعيي را نديده‌ام كه داخل سالن انجام شود يا دو طرف جنگ بگويند مثلآ چون هوا سرد است برويم داخل سالن و كنار بخاري بجنگيم.

شرايط طبيعي و سخت نتنها باعث بالا بردن استقامت در فرد ميشود بلكه او را در مقابل ديگر سختيها چه در رزم و چه در زندگي روزمره مقاوم ميكند.

 

سمبكالاه براي بالا بردن استقامت سمبكالاه‌كاران از تمرينهاي سخت و آنهم در شرايط سخت استفاده كرده و ميكند تا به اين طريق ايستادگي در مقابل سختيها و مشكلات زندگي را علاوه بر رزم به هنرجو بياموزد. و اينست علت اصلي اينكه ورزشهاي اصيل رزمي در شرايط باز و در دريا و كوه و صحرا و جنگل و... آموزش داده ميشد. البته علاوه بر اينها رزمي كار بايد "هميشه" و در "تمام شرايط" آماده باشد و تا شرايط عوض يا كمي سخت شد  جا خالي نكند. (

فرم تكنيكي  

 

اكثر ورزشهاي رزمي شامل دو قسمت اجراي فرم و مبارزه هستند كه (اغلب) ميتوان گفت كاملآ مجزا از يكديگرند، به اين معنا كه فرد براي مبارزه از تمام (يا حداكثر و گاهي اوقات هيچ يك از) تكنيكهاي فرم در مبارزه استفاده نميكند و واضحتر بگويم كه تكنيكها و فرمهاي اجرايي وي هيچگونه عملكرد و كارايي در هدف اصلي رزم كه همان مبارزه است ندارد و فرد متكي به چند ضربه و گاهي شگردهاي مخصوصش ميشود.
(البته در مورد سبكهاي ديگر بصورت كلي مطلب بيان شده و اين مطلب نيز شامل تمام
ورزشها نميشود  و از آن، توهين به هيچ سبكي تلقي نشود)  

در سمبكالاه فرم تكنيك و استفاده عملي از تكنيك كاملآ با هم تلفيق شده‌اند، و در يك حركت هم فرم و هم كارايي در مبارزه رعايت شده و با اطمينان كامل ميگويم كه 100% حركات داراي بهترين فرم و كارايي در مبارزه است.

سرعت 

 

سرعت و عكس‌العمل سريع نيز در ورزشهاي رزمي يكي از فاكتورهاي مهم در مورزش رزمي بشمار ميرود، اما بايد ديد خود فرد بهتر است سريع باشد يا از ضربات سريع استفاده كند. مسلمآ بهتر است كه خود فرد سريع باشد و بهترين آنست كه فرد سريع و قوي در كنار سرعت، قدرت، دقت و استقامت خود از اصولي ترين حركات استفاده نمايد. اينكه بخواهيم از ضربات صرفآ سرعتي (به هر علتي از كسب امتياز گرفته تا غلبه بر حريف) در مبارزه استفاده كنيم صحيح نيست و انسان را محدود ميكند.
البته اين در برخي از ورزشها ديده ميشود كه فرد يك يا چند ضربه را آنقدر كار ميكند تا در همان چند ضربه مهارتهاي خودرا بالا ببرد و باصطلاح هر فرد شگردي داشته باشد كه بسيار غلط است و رزمي‌كار بايد تمامي فنون را بياموزد تا در هنگام لزوم از هر ضربه استفاده كند. البته اين مورد بيشتر بخاطر مسابقات و كسب امتياز است كه فرد چند ضربه سريع را ميآموزد و صرف اينكه بوسيله ضربهء بدون تاثير بر حريف بتواند امتياز كسب كند كافيست.  

در سمبكالاه اصل داشتن شگرد كاملآ بي معني است و هنرجو بايد تمامي ضربات و آموزشها را همگي بدون كم و كاست بطور كامل فرا بگيرد و فقط به چند حالت خاص اكتفا نكند. البته همانطور كه قبلآ گفته شد تنوع تكنيكي در سمبكالاه بسيار بالاست اما بدليل استفاده صحيح علمي و عملي از مكانيك ضربات و ملموس بودن كاربرد ضربات و.... جذابيت اين ورزش دوچندان شده و هنرجو هميشه براي يادگيري و تعليم اشتياق فراوان دارد.
در اينمورد نميتوان با عكس اين جذابيتها و سرعت عملي تكنيكها را نشان داد 

قدرت 

 

متداولترين موضوع در تمامي ورزشهاي رزمي قدرت است. اينكه قدرت را بنهايي استفاده كردم بدان علت است كه قدرت در ورزش رزمي مفاهيم خاصي دارد، مثلآ قدرت بدني مثل بلند كردن وزنه يا استقامت در مقابل حملات حريف...قدرت ضره براي نفوذ يا فقط اعملا قدرت يا هردو... و مثالهايي ديگر از اين قبيل كه باز در مواردي بستگي به وزن و شرايط فيزيكي بدن دارد.
توضيح و باز كردن اين مطالب وقت و زمان زيادي ميبرد چون هركدام از مفاهيم فوق در حالت و شرايط خاص بطريق متفاوتي از يكديگر بيان و اجرا ميشوند. مثلآ اگر يك ضربهء ديت عادي و ساده مستقيم را در نظر بگيريد با توجه به حريف و شرايط محيطي و شرايط فيزيكي خود بايد ببينيد ضربه شما چيست و چه اثري بايد روي حريف داشته‌باشد. آيا با ضربه ميخواهيد حريف بدون آسيب پرت شود، يا بدون پرت شدن ضربه مانند گلوله سربي در بدنش نفوذ كند و آسيب زيادي به او برساند يا تلفيقي از حالات گفته شده. (البته اين موارد را فقط بطور خلاصه و اجمالي بيان نمودم و تا همين مقدار نيز اكتفا ميكنم...در صورت ايجاد ابيهام و يا روشن شدن برخي حالات در قسمت نظرات سوال مطرح گردد)
شايد با عقل جور نباشد كه چطور حالت فوق ميتواند اتفاق بيافتد ولي همانطور كه گفته شد اين تنها گوشه‌اي از دنياي پر رمز و راز رزمي است كه فقط با تجربه و بصورت عملي بدست ميآيد.  

در سمبكالاه بدليل گستردگي از لحاظ تكنيكي و رعايت اصول علمي و عملي در حركات، تمامي حالات ممكنه در شرايط مختلف رعايت شده و در غالب تكنيكها گنجانده شده. سمبكالاه‌كار در طول دوره‌هاي تمرين متوجه ضربات و تكنيكهايي ميشود كه مشابه آنرا چندبار در رده‌هاي پايينتر ديده و با يك تفاوت كوچك فرم ظاهري در جاي ديگر دوباره آورده شده، اما اگر دقت كند متوجه ميشود با يك تغيير كوچك محرك ضيبه از قسمتي به قسمت ديگر جابجا ميشود يا... در كل نوع شروع، فرود، ايجاد و يا.... ضربه با تغيير كرده است.
از لحاظ تمرينات بدني در رشد عضلاني بدن نيز تمامي حالات در نظر گرفته شده‌اند. از بزرگترين  و مهمترين ماهيچه هاي بدن گرفته تا ماهيچه‌هاي ريز مچ دست، انگشتان، كمر، لگن و... كه تمامي اين عضلات، هماهنگ و بدون توقف در بدن رشد ميكنند.
در زير عكسهايي از بنيانگذار سمبكالاه استاد س.ا.ميريوسفي گنجانده شده.  

 

انعطاف پذيري 


در مورد انعطاف يك تفكر اشتباه در ميان مردم هست و آنهم اينكه مردم فكر ميكنند ورزش رزمي باعث انعطاف پذيري بدن ميشود و تمام رزمي كارها بدني انعطاف پذير دارند، كه كاملآ اشتباه است. حقيقت اينست كه ورزش رزمي بدن را خشك ميكند و از انعطاف بدن ميكاهد و چون يك رزمي‌كار بايد بدن منعطفي داشته باشد مجبور به گنجاندن حركات كششي براي انعطاف پذير شدن بدنش دارد. اين از ضروريات يك رزمي‌كار است، چه براي بالا بردن قدرت و سرعت در ضربات، چه براي خوش فرم شدن تكنيكها و چه براي بالا بردن استقامت بدن در مقابل حملات حريف.
البته بازهم يك اشتباه در برخي از ورزشهاي رزمي وجود دارد كه از انعطاف پذيري بدن تنها به پا باز يا همان ضربات 180 درجه آنهم فقط از يك سمت و با يك پا اكتفا ميكنند و از اعضاي بزرگتر و حساستر در مقابل صدمه مانند كمر و... صرفنظر ميكنند.


در سمبكالاه اين امر بخوبي رعايت شده و در غالب نرمشهايي اصولي به انعطاف كل بدن توجه خاصي شده و در امتحانات هر دوره نيز با توجه به رده هنرجو از انعطاف وي نيز امتحان بعمل ميآيد. نرمشها نيز بصورت دقيق و اصولي از انعطاف كمر و كشهاي پا گرفته تا حتي برخي از ماهيچه‌ها مانند ماهيچه‌هاي شكم تا در اثر نبود انعطاف و كار زياد منفعل نشود و رشد خود را از دست ندهد.

شكستن اجسام سخت 
 

 در تمام ورزشهاي رزمي شكستن اجسام سخت نشان دهنده و نمادي از قدرت و سرعت و مهارتهاي كلي رزمي بوده و هست، هرچند هم‌اكنون كم رنگ تر شده.
كسي كه ميخواهد بر يك جسم سخت نفوذ كند و آنرا بشكند علاوه بر راز و رمزها و نكاتي كه بايد بداند، بايد توان جسمي و مهارت بالايي در رزمي داشته باشد. فرد بايد نيرويي چندبرابر مقاومت جسم (با ايجاد شتاب و سرعت و قدرت مناسب) بر سطح جسم فرود آورد تا بتواند آنرا بشكند، علاوه بر اينها كنترل و دقت در فرود ضربه قبل و بعد از شكستن و خيلي از نكات اساسي و ريز ديگر وجود دارد كه نياز به شرح نميبينم.

شنبه چهارم 3 1392 3:50 بعد از ظهر
X